2002. július 3. 14:38

Az európai prepaid mobil használók 16 milló euró értékben fognak GPRS ésUMTS adatforgalmat bonyolítani 2007-ben állítja legújabb elemzésében az Analysys.

Az európai prepaid mobil használók 16 milló euró értékben fognak GPRS és UMTS adatforgalmat bonyolítani („non-voice” szolgáltatások által) 2007-ben állítja legújabb elemzésében az Analysys.

Nyugat-Európa szerte 170 millióan vesznek igénybe feltöltő-kártyás rádiótelefon szolgáltatásokat, közülük 63 százalék számít aktív mobiltelefon használónak. A szakemberek szerint annak ellenére, hogy a távközlési cégek ösztönzik ügyfeleiket, hogy a feltöltő-kártyás szolgáltatások helyett előfizetéses ügyfelek legyenek, a pre-paides ügyfelek a piac jelentős szegmensét fogják alkotni a következő években.

Az Analysys elemzői felróják a szolgáltatóknak, hogy a legújabb GPRS szolgáltatásaikat helytelenül csak a szerződéssel rendelkező előfizetőiknek teszik elérhetővé. Úgy vélik a következő évtől azonban a feltöltő-kártyás felhasználók is igénybe vehetik a szolgáltatásokat, ha a távközlési cégek valóban a maximális profit elérésére törekszenek.