2001. november 28. 11:00

Magyarország első utazással kapcsolatos mobilkereskedelmi (m-commerce) szolgáltatása indult el szerdán.

Magyarország első utazással kapcsolatos mobilkereskedelmi (m-commerce) szolgáltatása indult el szerdán a Pannon GSM Távközlési Rt. hálózatán - jelentették be az érintett cégek képviselői szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon. Az újfajta szolgáltatást igénybe vevők olyan virtuális utazási irodát találnak, amelynél repülőjegyet és szállást foglalhatnak, autót bérelhetnek, illetve utasbiztosítást köthetnek, s a szolgáltatásokért a mobiltelefonokon keresztül, on line módon fizethetnek is.

A tájékoztatón elhangzott: a mobiltelefonon keresztül történő kereskedelmi szolgáltatás egyike a legújabb, s ezért a legkevésbé feltérképezett gazdasági területeknek. A GSM-technológia nem beszédalapú felhasználási lehetősége ugyanis világszerte a kezdeteknél tart. Éppen ezért Magyarország akár nemzetközi viszonylatban is úttörő szerepet vállalhat az m-commerce kidolgozásában és elterjesztésében. A virtuális utazási iroda, a TravelOnline egyébként minden szempontból úgy működik, mint egy valóságos utazási iroda. Ugyanakkor - a legtöbb on line helyfoglalási rendszertől eltérően - közvetlenül a világ minden utazás szervezője által használt számítógépes helyfoglalási rendszer egyikéhez, az Amadeushoz kapcsolódik. Ennek révén a foglalások automatikusan és azonnal megjelennek a nemzetközi adatbázisban.

A Travelsoft virtuális utazási irodájához a Magyarországon első WAP-os hitelkártyás fizetőrendszerét az Inter-Európa Bank Rt. adja. A szolgáltatáshoz hozzájárul a Vista Utazási Irodák Kft., míg az ügyfelek biztosítását az Interwinterthur Biztosító Rt. végzi. A szolgáltatás biztonságáról a Pannon GSM gondoskodik, az Ericsson pedig tanácsadással segíti a Travelsoft virtuális utazási irodáját. A TravelOnline azonban nemcsak mobiltelefonon, azaz nem kizárólag WAP-on keresztül érhető el, hanem hagyományos interneten is hozzáférhető. A két rendszer teljes mértékben átjárható, s így az ügyfelek a világ bármely pontján ellenőrizhetik helyfoglalásaikat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.