Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A világgazdaság egyre inkább recesszióba hajlik, miközben Magyarország továbbra is növekedési pályán van, köszönhetően az anticiklikus gazdaságpolitikának.

A világgazdaság egyre inkább recesszióba hajlik, miközben Magyarország továbbra is növekedési pályán van, köszönhetően az anticiklikus gazdaságpolitikának - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara üzleti ebédjén hétfőn, Budapesten.

A vállalati vezetőknek tartott előadásában a pénzügyminiszter kifejtette: a magyar kormány akkor fogta vissza a gazdaságot, amikor a világgazdaság egésze túlfűtött volt, és akkor ösztönözi, amikor a világgazdaság lassul. A lassulás azonban átmeneti lesz, a jövő év második felében már szerény növekedést várnak a szakemberek. A pénzügyminiszter megerősítette a kormányzat korábbi prognózisát: az idén a GDP növekedése 4 százalék körüli lesz, ettől felfelé és lefelé is eltérhet, 2002-re szintén 4 százalékos bővülés várható.

Az inflációt érintő kérdésre válaszolva a miniszter rámutatott: a kormányzat a központi árszabályozás alá tartozó termékeknél, mint az energia- vagy a postadíjak, csak akkora mértékű áremelést fog engedélyezni, ami megfelel az inflációs célkitűzésnek. Emellett a bérnövekedések mértékét is ez alapján fogják meghatározni. Az infláció a miniszter szerint éves az idén szinten 9,2-9,3 százalék között valószínű, jövőre pedig a pénzromlás ütemét 5-6 százalékra tette Varga Mihály pénzügyminiszter.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.