<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Elektromosautó-akkumulátor gyár épülhet Komáromban, az építkezés várhatóan jövő februárban kezdődik.

Az SK Innovation, Dél-Korea első és legnagyobb energetikai-kémiai cége Magyarországon, Komáromban húzza fel első európai elektromosjármű-akkumulátor gyárát - számolt be több külföldi oldal. Az új üzem harmadik és negyedik generációs lítium-ion elemeket fog gyártani, éves termelési kapacitása pedig 7,8 gigawatt/óra lesz, ami kb. 250 ezer elektromos járműre használható.

A hírek szerint több kelet-európai ország is versenyzett a gyárért, végül Magyarország lett a befutó a felajánlott ösztönzőknek, többek között a 9 százalékos társasági adónak köszönhetően.

A gyár építése várhatóan 2018 februárjában kezdődik és 2020 januárjában már kezdődhet is a termelés. A tervezési dokumentumokat a helyi hatóságok már jóváhagyták.

Az információról szóló hírek egy része szerint a beruházás mintegy 800 milliárd wonba, vagyis 734 millió dollárba fog kerülni. Ez átszámítva 218 milliárd forintnak felel meg, amit egyelőre némi szkepticizmussal fogadunk, hiszen hasonló nagyságrendű beruházás nagyon kevés volt hazánkban.
hirdetés

A mostani beruházás tovább javíthat Komárom helyzetén, hiszen a Nokia-gyár 2014 végi megreccsenése közvetve és közvetlenül is komoly hatással volt a térségre.  Az elmúlt pár évben viszont újabb cégek fedezték fel maguknak a régiót, hiszen autóipari beruházások mellett a kínai BYD is Komáromot választotta magának az első európai elektromos autóbusz gyárának. A több mint 6 milliárd forintból megvalósuló üzemet idén áprilisban avatták és évi 400 elektromos busz gyártására képes.

Magyarországon nem ez az első jármű-akkumulátor gyár, hiszen 2017 májusában Gödön avatták fel a Samsung 100 milliárd forintos beruházásban létrejött elektromosjármű-akkumulátor gyárat. 

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.