2008. augusztus 6. 06:49

Az osztrák OMV olaj- és gázipari vállalat szerdán megjelent közleménye szerint "a Mol további hajszolása a stratégiai ésszerűség ellen való", és ezért a cég visszavonja ajánlattételi szándékát.

A közlemény emlékeztet, hogy tavaly szeptember 25-én az OMV kinyilvánította szándékát: bizonyos feltételek teljesülése esetén részvényenként 32 ezer forintért ajánlatot tenne a Mol részvényeseinek. Azonban az Európai Bizottság jelezte, hogy nem fogadná el az OMV javasolta kötelezettségvállalásokat, és mivel más kötelezettségvállalások elfogadhatatlanok lennének a Mol számára, ezért az OMV úgy döntött, hogy visszavonja az összefonódási javaslatot, amelyet idén január 31-én terjesztett az Európai Bizottság elé.

"A Mollal való, javasolt összefonódás további erőltetése az adott körülmények között ellentétes lenne a gazdasági és stratégiai ésszerűséggel az OMV számára" - olvasható az osztrák cég közleményében.

"Erősen hiszünk abban, hogy a Mollal való stratégiai szövetség eredeti terve ésszerű" - tette hozzá az OMV vezérigazgatója, Wolfgang Ruttenstorfer.

Mint a Mol aktív részvényese, az OMV ezentúl is módokat keres annak biztosítására, hogy a legjobb vállalatvezetési elveket alkalmazzák (a Molnál). Ezért a Mol vezetését érintő pereket az OMV továbbra is folytatja, olvasható a közleményben, amely arra is ígéretet tartalmaz, hogy az OMV jelenleg többféle lehetőséget tanulmányoz a Molban lévő, 20,2 százalékos részesedése értékének maximalizálására.

Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.