<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Nem csitulnak a nemzetközi befektetők körében az április 23-i MOL közgyűlés hullámai. Állítólag számos befektetőt formai okokra hivatkozva a MOL vezetése kizárt a részvételből és szavazati joguk gyakorlásából.

A pénteki Financial Times szerint a Templeton kizárása mellett több nagybefektető, így például a Budapest Alapkezelő, a GE Money Bank budapesti leányvállalata sem tudott szavazni. A Templeton, amely 3,1 százalékos részesedéssel bír a Mol-ban, a felelős vállalatirányítás nagymértékű sérelméről beszél és az EU fellépését szorgalmazza a szerintük lassan ellenőrizhetetlenné váló szituációban.  A Templeton szerint a MOL úgy érte el közgyűlési javaslatainak többségi támogatását, hogy számos  befektetők kizárt. A Templeton vezetője, Mark Mobius "rendkívül szokatlan" igénynek nevezte a MOL azon elvárását, hogy a befektetők eredeti cégbejegyzési dokumentumokat produkáljanak. Mobius szerint a kizárás olyan precedenst teremt Kelet-Közép-Európában, amit nem engedhetnek meg. Londoni és new york-i hedge fundok is hasonló problémákról számoltak be.  Egyikük szerint az alaptőke 8-10%-át képviselő részvényesi kört zártak ki ily módon a közgyűlésről.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.