2008. május 2. 12:44

Nem csitulnak a nemzetközi befektetők körében az április 23-i MOL közgyűlés hullámai. Állítólag számos befektetőt formai okokra hivatkozva a MOL vezetése kizárt a részvételből és szavazati joguk gyakorlásából.

A pénteki Financial Times szerint a Templeton kizárása mellett több nagybefektető, így például a Budapest Alapkezelő, a GE Money Bank budapesti leányvállalata sem tudott szavazni. A Templeton, amely 3,1 százalékos részesedéssel bír a Mol-ban, a felelős vállalatirányítás nagymértékű sérelméről beszél és az EU fellépését szorgalmazza a szerintük lassan ellenőrizhetetlenné váló szituációban.  A Templeton szerint a MOL úgy érte el közgyűlési javaslatainak többségi támogatását, hogy számos  befektetők kizárt. A Templeton vezetője, Mark Mobius "rendkívül szokatlan" igénynek nevezte a MOL azon elvárását, hogy a befektetők eredeti cégbejegyzési dokumentumokat produkáljanak. Mobius szerint a kizárás olyan precedenst teremt Kelet-Közép-Európában, amit nem engedhetnek meg. Londoni és new york-i hedge fundok is hasonló problémákról számoltak be.  Egyikük szerint az alaptőke 8-10%-át képviselő részvényesi kört zártak ki ily módon a közgyűlésről.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.