TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. május 2. 12:44

Nem csitulnak a nemzetközi befektetők körében az április 23-i MOL közgyűlés hullámai. Állítólag számos befektetőt formai okokra hivatkozva a MOL vezetése kizárt a részvételből és szavazati joguk gyakorlásából.

A pénteki Financial Times szerint a Templeton kizárása mellett több nagybefektető, így például a Budapest Alapkezelő, a GE Money Bank budapesti leányvállalata sem tudott szavazni. A Templeton, amely 3,1 százalékos részesedéssel bír a Mol-ban, a felelős vállalatirányítás nagymértékű sérelméről beszél és az EU fellépését szorgalmazza a szerintük lassan ellenőrizhetetlenné váló szituációban.  A Templeton szerint a MOL úgy érte el közgyűlési javaslatainak többségi támogatását, hogy számos  befektetők kizárt. A Templeton vezetője, Mark Mobius "rendkívül szokatlan" igénynek nevezte a MOL azon elvárását, hogy a befektetők eredeti cégbejegyzési dokumentumokat produkáljanak. Mobius szerint a kizárás olyan precedenst teremt Kelet-Közép-Európában, amit nem engedhetnek meg. Londoni és new york-i hedge fundok is hasonló problémákról számoltak be.  Egyikük szerint az alaptőke 8-10%-át képviselő részvényesi kört zártak ki ily módon a közgyűlésről.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.