Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Mary Barra-nak bizonyára nem voltak tavaly anyagi gondjai.

Mary Barra, a General Motors első embere 16,2 millió dollárt (3,77 milliárd forint a tavalyi átlagárfolyamon) keresett 2014-ben és még meg sem kapta a teljes előirányzott bónuszát a visszahívási akciók miatt - írta az Autonews.

Bár Mary Barra nyilván nem havi 22 napot és napi 8 órát dolgozott, ha ezt a pénzt a magyar munkabér-elszámolás szabályai szerint leosztanánk ledolgozott másodpercekre, akkor a GM vezére 495 forintot keresett volna.

Ez a tetemes összeg egyébként egy 1,6 milliós alapbérből, 11,8 milliós részvényjuttatásból és 2,1 milliós ösztönző-csomagból áll, amelynek nagysága olyan tényezőktől függ, mint a cég profitja, vagy globális piaci részesedése. A fennmaradó rész egyéb juttatásokból tevődik össze. A részvényjuttatásból egyébként egy 7,5 milliós csomag még csak feltételesen az övé, ehhez ugyanis a cégnek el kell érnie egy bizonyos teljesítményszintet a következő években.

Mary Barra elég viharos éven van túl. Miután január 15-én elfoglalta pozícióját, a GM történetének legnagyobb visszahívási akcióját volt kénytelen lebonyolítani, amely több mint 30 millió autót érintett. A cégnek ez több mint 3 milliárd dollárjába került, Barra bónuszát pedig 170 ezerrel nyirbálták meg, bár látva a fenti számokat a rezsiszámláit nyilván még tudta fizetni.

Egyébként nem csak Barra, hanem az összes többi vezető is kevesebb bónuszt kapott, mint az eredetileg elirányzott, átlagosan 25 százalékkal vihettek kevesebbet haza.A GM-nél tavaly vezették be azt a teljesítményrendszert, amely sokkal jobban differenciál a pénzügyi eredmények tekintetében, hogy a vezetőknek minél komolyabb érdekük fűződjön a gazdaságos és sikeres irányításhoz.

A GM egyébként az első negyedévben 1,9 százalékot tudott növekedni a globális piacon, amelyet nagy részben a kínai vásárlóknak köszönhet.

Az Opel ezzel a kínálattal szaladt neki az idei évnek. Kattintásra galéria nyílik!

Az Opel  3 százalékkal tudott emelkedni, amelyben benne van az uniós piacon elért 7,7 százalékos plusz, az oroszoknál viszont lényegében "eltűnt" a márka.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.