<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Mary Barra-nak bizonyára nem voltak tavaly anyagi gondjai.

Mary Barra, a General Motors első embere 16,2 millió dollárt (3,77 milliárd forint a tavalyi átlagárfolyamon) keresett 2014-ben és még meg sem kapta a teljes előirányzott bónuszát a visszahívási akciók miatt - írta az Autonews.

Bár Mary Barra nyilván nem havi 22 napot és napi 8 órát dolgozott, ha ezt a pénzt a magyar munkabér-elszámolás szabályai szerint leosztanánk ledolgozott másodpercekre, akkor a GM vezére 495 forintot keresett volna.

Ez a tetemes összeg egyébként egy 1,6 milliós alapbérből, 11,8 milliós részvényjuttatásból és 2,1 milliós ösztönző-csomagból áll, amelynek nagysága olyan tényezőktől függ, mint a cég profitja, vagy globális piaci részesedése. A fennmaradó rész egyéb juttatásokból tevődik össze. A részvényjuttatásból egyébként egy 7,5 milliós csomag még csak feltételesen az övé, ehhez ugyanis a cégnek el kell érnie egy bizonyos teljesítményszintet a következő években.

Mary Barra elég viharos éven van túl. Miután január 15-én elfoglalta pozícióját, a GM történetének legnagyobb visszahívási akcióját volt kénytelen lebonyolítani, amely több mint 30 millió autót érintett. A cégnek ez több mint 3 milliárd dollárjába került, Barra bónuszát pedig 170 ezerrel nyirbálták meg, bár látva a fenti számokat a rezsiszámláit nyilván még tudta fizetni.

Egyébként nem csak Barra, hanem az összes többi vezető is kevesebb bónuszt kapott, mint az eredetileg elirányzott, átlagosan 25 százalékkal vihettek kevesebbet haza.A GM-nél tavaly vezették be azt a teljesítményrendszert, amely sokkal jobban differenciál a pénzügyi eredmények tekintetében, hogy a vezetőknek minél komolyabb érdekük fűződjön a gazdaságos és sikeres irányításhoz.

A GM egyébként az első negyedévben 1,9 százalékot tudott növekedni a globális piacon, amelyet nagy részben a kínai vásárlóknak köszönhet.

Az Opel ezzel a kínálattal szaladt neki az idei évnek. Kattintásra galéria nyílik!

Az Opel  3 százalékkal tudott emelkedni, amelyben benne van az uniós piacon elért 7,7 százalékos plusz, az oroszoknál viszont lényegében "eltűnt" a márka.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.