2002. március 20. 11:00

A gáz fogyasztói ára várhatóan 10 százaléknál kisebb mértékben emelkedik július 1-től a gazdasági miniszter szerint.

- Ha lesz az idén gázáremelés, akkor az éves szinten csak az infláció alatti mértékű lehet - nyilatkozta Matolcsy György gazdasági miniszter újságírói kérdésre válaszolva szerdán, az Otthonteremtés 2002 konferencia szünetében.

Ha az infláció az idén éves szinten 5,5 százalék alatt lesz, akkor éves szinten a gáz ára 5 százalék alatt nőhet - hangsúlyozta a miniszter. Ez határozza meg Matolcsy szerint azt, hogy július 1-től 10 % alatti mértékű gázáremelés várható.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.