2018. január 18. 13:16

A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén értékeli a Bálnára kiírt sikertelen értékesítési pályázatot.

A Magyar Nemzet cikkéből már tudható, hogy senki sem adott be ajánlatot a Bálna értékesítésére kiírt nyílt pályázaton, így az eredménytelenül zárult. A Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésére benyújtott előterjesztés szerint az ingatlant végül pályázaton kívül az államnak fogják értékesíteni - erre lehetőséget is adnak a jogszabályok.

Az előterjesztés szerint azonban mégis akadt érdeklődő a Bálna iránt.

"A pályázati eljárás során 7 érdeklődő jelentkezett, a pályázati dokumentációt egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg 2017. november 3. napján. Az MNB-Jóléti Kft. meghatalmazott szakértői 2017. november 14. napjától megvizsgálták a Bálna épület műszaki állapotát, illetőleg az adatszobában rendelkezésre bocsátott teljes körű dokumentációt" - olvasható az előterjesztésben.

Határidőig azonban nem érkezett be egyetlen ajánlat sem. Matolcsyék úgy tűnik visszaléptek és átadták a terepet az államnak.

A jegybank december 12-én sajtóközleményben tudatta, hogy nem kívánnak ajánlatot tenni a Bálnára. Mindezt azt követően, hogy Lázár János november 30-i Kormányinfóján azt mondta, az állam a Magyar Turisztikai Ügynökség részére megvenné a Bálnát.

mfor.hu