2002. július 24. 13:44

Még folyik az egyeztetés az egyszerűsített vállalkozási adó (eva) pontos megoldásainak kialakításáról – mondta el Máté Dániel a pénzügyminisztérium szóvivője.

Burány Sándor, a minisztérium politikai államtitkára korábban erre a hétre ígérte, hogy elkészülnek a végleges elképzeléssel. A végleges megoldásra azonban még néhány napra szükség lesz - mondta a szóvivő. Burány Sándor korábban annyit már nyilvánosságra hozott, hogy nem szűkítik és nem korlátozzák a választási ígéretekhez képest azok körét, akik jogosultak lesznek az egyszerűsített vállalkozási adó választására.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az új adónemmel a jelenleg működő, tízmillió forint árbevétel alatti kis- és középvállalkozásokat akarják jobb helyzetbe hozni. Nem célunk azonban, hogy a jövőben a munkavállalók tömegesen váljanak kényszervállalkozóvá - tette hozzá akkor az államtitkár. Az államtitkár korábban azt is elmondta, hogy a főállással rendelkező vállalkozók és az általános forgalmi adó hatálya alá eső társaságok is választhatják majd az evát.

Burány Sándor korábbi nyilatkozata alapján: az eva bevezetésével továbbra is cél az adminisztráció lényeges egyszerűsítése, valamint az, hogy az érintett társaságoknak kevesebb adót kelljen fizetniük. Az új adóról egyeztetnek a kamarákkal, a parlamenti frakciókkal és a szakmai szervezetekkel is.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.