<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Romániában kétszer több új autót értékesítettek márciusban februárhoz viszonyítva, azonban az első negyedévben 43 százalékkal esett vissza az eladások száma az előző év hasonló időszakához képest.

A romániai autógyártók és -importálók egyesületének hétfőn közölt adatai szerint márciusban több mint 10.300 új jármű talált gazdára, míg februárban csak 4600 gépkocsit értékesítettek. Az első negyedévben összesen mintegy 18.950 új gépkocsit vásároltak a románok, viszont tavaly ugyanebben az időszakban több mint 33.510 járművet sikerült értékesíteniük a gyártóknak.

A külföldön eladott romániai gépkocsik száma mintegy 58 százalékkal nőtt az első három hónap alatt, míg a behozatal 48,4 százalékkal csökkent. A romániai autópiacon továbbra is a Dacia volt a vezető márka, amelyből az első három hónapban összesen több mint 6.130 darabot adtak el. Az eladott új gépkocsik számának növekedésében közrejátszott a romániai roncsprogram is. Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter hétfőn egy román rádiónak nyilatkozva elmondta: a románok gépkocsivásárlási kedve a következő hónapokban folyamatosan nőni fog, és a nyáron éri el a csúcsot.

A tíz évnél idősebb, forgalomból kivont autók után kiadott értékjegyek ugyanis novemberben érvényüket vesztik, ezért az ezek birtokába került személyeknek érdekük lesz megszabadulni a jegyektől, még mielőtt lejár a határidő. A romániai roncsprogram keretében az idén eddig több mint 60 ezer régi autót sikerült kivonni a forgalomból. A tárcavezető becslései szerint az év végéig több mint 100 ezer környezetszennyező autótól válnak meg tulajdonosaik Romániában.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.