2002. április 4. 11:00

A jelenleg hatályos magyar versenytörvény mellett április 1-jétől a kartellezéssel és az erőfölénnyel való visszaélés tilalmával kapcsolatos közösségi szabályokat is alkalmazni kell az EU magyar relációban.

A jelenleg hatályos magyar versenytörvény mellett április 1-jétől a kartellezéssel és az erőfölénnyel való visszaélés tilalmával kapcsolatos közösségi szabályokat is alkalmazni kell az EU magyar relációban - mondta Sárai József, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nemzetközi irodájának vezetője.

Az új szabályozás szerint a Gazdasági Versenyhivatal abban az esetben ha az általa vizsgált versenykorlátozó magatartás, vagy erőfölénnyel való visszaélés érintheti az EU-magyar kereskedelmet, nem a magyar viszonyokra irányadó versenytörvényt alkalmazza, hanem a fent említett törvényt és végrehajtási szabályokat.

Az EU-szabályok átvételét a Magyarország által tíz éve aláírt, 1994-ben kihirdetett EU társulási megállapodás tartalmazza.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.