2002. április 4. 11:00

A jelenleg hatályos magyar versenytörvény mellett április 1-jétől a kartellezéssel és az erőfölénnyel való visszaélés tilalmával kapcsolatos közösségi szabályokat is alkalmazni kell az EU magyar relációban.

A jelenleg hatályos magyar versenytörvény mellett április 1-jétől a kartellezéssel és az erőfölénnyel való visszaélés tilalmával kapcsolatos közösségi szabályokat is alkalmazni kell az EU magyar relációban - mondta Sárai József, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) nemzetközi irodájának vezetője.

Az új szabályozás szerint a Gazdasági Versenyhivatal abban az esetben ha az általa vizsgált versenykorlátozó magatartás, vagy erőfölénnyel való visszaélés érintheti az EU-magyar kereskedelmet, nem a magyar viszonyokra irányadó versenytörvényt alkalmazza, hanem a fent említett törvényt és végrehajtási szabályokat.

Az EU-szabályok átvételét a Magyarország által tíz éve aláírt, 1994-ben kihirdetett EU társulási megállapodás tartalmazza.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.