Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A MÁV Informatika Kft. 2002-re elkészül az elektronikus menetjegy-értékesítést, a vasúti e-szállítmányozást, valamint a vertikális piacteret is magában foglaló komplex megoldással, amit a vasúttársaságnál a tervek szerint jövőre vezetnek be.

Forrás: Világgazdaság

Egyelőre továbbra sem kíván külső tőkét bevonni a MÁV az önálló cégként működő számítástechnikai vállalkozásába - értesült lapunk. A MÁV Informatika Kft. 2002-re elkészül az elektronikus menetjegy-értékesítést, a vasúti e-szállítmányozást, valamint a vertikális piacteret is magában foglaló komplex megoldással, amit a vasúttársaságnál a tervek szerint jövőre vezetnek be.

A korábbi elképzelésekkel ellentétben a vasúttársaság mégsem válik meg jelenleg külön cégként működtetett számítástechnikai társaságától, és egyelőre nem is kíván abba semmilyen formában külső tőkét bevonni - válaszolta lapunk ezzel kapcsolatos kérdésére Benczédi Mihályné, a MÁV Rt. gazdasági vezérigazgató-helyettese. A vasúttársaság öt évvel ezelőtt szervezte ki külön vállalkozásba informatikai tevékenységét, akkor hozta létre a MÁV Informatika Kft.-t, amelynek jelenleg is százszázalékos tulajdonosa. Noha a MÁV vezetése korábban fontolgatta a számítástechnikai cég esetleges eladását, a szolgáltatói tevékenység, amit a vasúttársaság számára végez, stratégiai fontosságú, így nem indokolt tulajdonosi hátterének megváltoztatása hosszabb távon sem - tette hozzá Benczédi Mihályné.

Ezt támasztják alá a MÁV Informatika Kft. árbevétel-megoszlási adatai is, amelyben a vasúttársaságtól független üzletek tavaly a forgalomnak 13 százalékát adták, az idén várhatóan 15-öt - fejtette ki lapunk kérdésére Dombai Ferenc ügyvezető igazgató. Hozzátette, hosszabb távon azonban úgy tervezik, hogy ez az arány eléri majd a 30-40 százalékot is. Az idén négymilliárd forintot meghaladó bevételt tervező 550 fős cég hamarosan elkészül azzal a komplex elektronikai rendszerrel, amelynek keretében 2002-től egyfelől a vasúti szállítmányozást, másfelől a menet- és helyjegy-értékesítést lehet elektronizálni. Az előbbiben a fuvaroztatók nemcsak a megrendelést adhatják fel elektronikus úton, hanem egy későbbi szakaszban az ellenértékét is rendezhetik ily módon. A rendszer része a közlekedési, szállítási, szállítmányozási, logisztikai cégek, valamint az ipari parkok számára készített vertikális elektronikus piactér is - tudtuk meg a társaság tegnapi tájékoztatóján.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.