<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

A Gazprom vezetékesgáz-exportmonopóliumának megszüntetésére kérte fel az orosz kormányt a Rosznyeft, Oroszország legnagyobb olajipari vállalata - számolt be szerdán a RIA Novoszty hírügynökség.

A RIA szerint a Rosznyeft az energiaipari miniszternek írott levelében javaslatot tett arra is, hogy a Gazpromot két különálló vállalatra, egy termeléssel és egy szállítással foglalkozó egységre bontsák.

A RIA jelentését sem a Rosznyeft, sem a Gazprom, sem az energiaipari minisztérium nem kommentálta.

A Rosznyeft szóvivője viszont a hírügynökség megkeresésére adott email válaszában "gázpiaci modellről folyó egyeztetésekről" tett említést, amelynek "egyik célja egy olyan optimális szerkezet kialakítása, ami nemcsak világpiaci részesedésének megőrzését, hanem növelését is lehetővé teszi Oroszország számára".

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.