2002. március 27. 11:00

A Heti Világgazdaság (HVG) jelenlegi formájában ezen a héten jelenik meg utoljára. A következő szám során új arculattal kerül az utcára a lap.

A hír kapcsán Lipovecz Iván főszerkesztő úgy nyilatkozott, hogy a 23 éve piacon lévő hetilap vizuális megjelenése tíz éve változatlan, a design elfáradt. Az átalakítás nyomán a HVG szellősebb, levegősebb, a lap egésze színesebb lesz, ugyanakkor változatlan marad a rovatszerkezet és a címlappolitika.

A közéleti-gazdasági hetilap lay-out-jának áttervezéséről tavaly júniusban döntött a vezetőség, az arculat korszerűsítésére a Miamiban és Hamburgban önálló stúdiót vezető Mario R. Garcia amerikai laptervezőt kérték fel. Garcia nevéhez fűződik többek között a Die Zeit, az El Correo, az El Tiempo jelenlegi képének kialakítása. Az áttervezés költségeinek konkrét összegét Szauer Péter, a HVG Rt. vezérigazgatója nem nevezte meg, de hozzátette, hogy éppen referenciái miatt a Garcia-designstúdió igen költséges.

A közel 2,2 milliárd forint saját tőkével rendelkező HVG Rt. 2000-ben 4,36 milliárd, 2001-ben mintegy 5 milliárd forintos forgalmat realizált, listaáras hirdetési bevétele alapján a Népszabadság után a második helyet foglalja el a nyomtatott sajtóban.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.