A beruházáshoz a társaság 263 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió Sapard pályázatán, annak nagyobb hányadát azonban saját tőkéből és banki hitelből fedezték, közölte Pénzes Éva marketingigazgató.
Az átépítés során mindkét üzem alapterülete megnőtt. Mosonmagyaróváron mintegy 400 négyzetméteres új üzemcsarnokot alakítottak ki,[ajanlo=84][igazitas=left/]odatelepítették a gyártást és megteremtették a lehetőséget egy újabb szeletelő gépsor fogadására is, emellett új klímatermeket is építettek a rekonstrukció keretében. A korszerűsített abdai üzemet már két hónappal ezelőtt átadták.
A tavaly 4,4 milliárd forintos árbevételt elért társaság az idei évre 80 millió forintos forgalomnövekedést vár. Az idén 5650 tonna húskészítményt kívánnak értékesíteni a tavalyi 5600 tonnával szemben. A cég egyelőre a hazai piacra szállít, de keresi a külpiaci értékesítés lehetőségeit is.
A Kaiser Food a magyarországi húskészítmény piacon 4,8 és 6,4 százalék közötti részesedést mondhatott magáénak az utóbbi három évben, és ezzel a harmadik-ötödik helyen áll a húsipari cégek rangsorában. A társaság Abdán 130, Mosonmagyaróváron 90 munkavállalót foglalkoztat.
A vállalat kizárólagos tulajdonosa, Réti Attila 2003-ban szerezte meg az osztrák többségi tulajdonos 60 százalékos üzletrészét a korábbi 40 százalékos részesedése mellé.
(MTI)
Megújult szalámigyárat adtak át Mosonmagyaróváron
A Kaiser Food Élelmiszeripari Kft. több mint egymilliárd forintos beruházással korszerűsítette abdai húskészítménygyártó üzemét és mosonmagyaróvári szalámigyárát.