2015. augusztus 6. 08:07

Az osztrák tulajdonú Swietelsky Vasúttechnikai Kft.-vel kötöttek szerződést a felcsúti kisvasút megépítésére – írta a Hír24, amely szerint közbeszerzési eljárás nem volt.

A Swietelsky Vasúttechnika Kft. építheti a felcsúti kisvasutat – írta a Hír24. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány és a cég július 10-én írta alá a szerződést.

A céget nem nyílt eljárás keretében választották ki, és közbeszerzési eljárás sem volt. Az ok, hogy a projekt bruttó összköltsége 857 millió forint, az EU pedig ehhez 600 millió forintot ad, az EU-s támogatás tehát nem éri el a projekt teljes költségének a 75 százalékát, így nem is kell közbeszerzési eljárást kiírni.

A Miniszterelnökség szerint a kedvezményezett – azaz a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vezette alapítvány – a közbeszerzési törvény előírásai alapján a projekt támogatási intenzitása miatt mentesült a közbeszerzési eljárás lefolytatása alól. A Miniszterelnökség szerint Felcsúton a munkaterület átadása július 20-án már megtörtént, jelenleg az alépítményi munkálatok zajlanak, a tervek szerint a kisvasút október 31-re készül el.

A kormány 2013-ban döntött úgy, hogy egy határozattal kiemelt beruházássá nyilvánítja a kisvasutat, egyben elkülönít rá 600 millió forint, részben uniós fejlesztési forrást. A pályázaton egyetlen indulóként a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát is működtető, Mészáros Lőrinc vezette Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány futott be, ő szerződött tehát tovább a kivitelezésre.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.