Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Immár bizonyítékokkal is alátámasztotta az Európai Bizottság, hogy az Intel a versenyjogi szabályokat figyelmen kívül hagyva próbálta kiszorítani a konkurenseit a piacról.

Brüsszel az Intel ügyfeleitől származó bizonyítékokkal támasztotta alá az amerikai félvezető áramkör gyártó óriáscégre a legnagyobb riválisa, az AMD jogtalan piaci kiszorítása miatt még májusban kivetett rekord összegű, 1,06 milliárd eurós (1,6 milliárd dollár) bírság jogosságát.

Májusi döntése indoklásában az Európai Bizottság azt állította, hogy AMD áramköreire épülő termékterveik törlésére vagy azok elhalasztására fizette le az Intel egyes ügyfeleit, illetve illegális árengedményekkel ösztönözte őket Intel termékek használatára, valamint kizárólagosan Intel áramköröket tartalmazó számítógépek készleten tartására fizetett le egy nagykereskedő céget.

Az Intel fellebbezésében "túlzott mértékűnek" tartotta a kivetett bírságot, valamint arra hivatkozott, hogy a Bizottság nem mutatott be bizonyítékot arra, hogy tevékenységével megkárosította volna a fogyasztókat, illetve hátrányt okozott volna versenytársainak.

Az EU-bizottság az Intel ügyfeleitől, a Dell, Hewlett-Packard Co, NEC Corp, Lenovo és Media Saturn Holding cégektől származó belső dokumentumokkal, valamint az általuk tett nyilatkozatokkal támasztotta alá állítását, hogy az Intel két területen is illegális gyakorlatot folytatott.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.