2009. szeptember 21. 12:31

Immár bizonyítékokkal is alátámasztotta az Európai Bizottság, hogy az Intel a versenyjogi szabályokat figyelmen kívül hagyva próbálta kiszorítani a konkurenseit a piacról.

Brüsszel az Intel ügyfeleitől származó bizonyítékokkal támasztotta alá az amerikai félvezető áramkör gyártó óriáscégre a legnagyobb riválisa, az AMD jogtalan piaci kiszorítása miatt még májusban kivetett rekord összegű, 1,06 milliárd eurós (1,6 milliárd dollár) bírság jogosságát.

Májusi döntése indoklásában az Európai Bizottság azt állította, hogy AMD áramköreire épülő termékterveik törlésére vagy azok elhalasztására fizette le az Intel egyes ügyfeleit, illetve illegális árengedményekkel ösztönözte őket Intel termékek használatára, valamint kizárólagosan Intel áramköröket tartalmazó számítógépek készleten tartására fizetett le egy nagykereskedő céget.

Az Intel fellebbezésében "túlzott mértékűnek" tartotta a kivetett bírságot, valamint arra hivatkozott, hogy a Bizottság nem mutatott be bizonyítékot arra, hogy tevékenységével megkárosította volna a fogyasztókat, illetve hátrányt okozott volna versenytársainak.

Az EU-bizottság az Intel ügyfeleitől, a Dell, Hewlett-Packard Co, NEC Corp, Lenovo és Media Saturn Holding cégektől származó belső dokumentumokkal, valamint az általuk tett nyilatkozatokkal támasztotta alá állítását, hogy az Intel két területen is illegális gyakorlatot folytatott.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.