<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kínai gyártmány veszélyeire figyelmeztet a Nébih.

Határérték feletti formaldehid kioldódást mértek kínai műanyag evőeszközökből, áll a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján.

(forrás: Nébih)

A Nébihet a veszélyes evőeszközökről a cseh hatóság riasztotta. A mérgező termék egy „bambusz” elnevezésű háromrészes (kanál, kés, villa), karabinerrel összekötött műanyag evőeszköz szett, mely Kínából származik. Tételszáma 33535, RASFF referenciaszáma 2017.1145. A termék Németországon keresztül érkezett az Unió piacára, ahonnan Magyarország mellett további 22 országba szállítottak belőle.

A vonatkozó rendelet alapján a formaldehid kioldódási határértéke 15 mg/kg, a vizsgált eszközökben ezzel szemben 148 mg/kg és 78,2 mg/kg-ot mértek, amely többszörösen meghaladja az engedélyezett mennyiséget.

A formaldehid az emberi szervezetbe leggyakrabban a levegővel együtt kerül be. Nagy mennyiségű belélegzése szem- és légzőszervi irritációt okoz, hosszútávon pedig növelheti bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát.

mfor.hu