1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A kínai gyártmány veszélyeire figyelmeztet a Nébih.

Határérték feletti formaldehid kioldódást mértek kínai műanyag evőeszközökből, áll a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján.

(forrás: Nébih)

A Nébihet a veszélyes evőeszközökről a cseh hatóság riasztotta. A mérgező termék egy „bambusz” elnevezésű háromrészes (kanál, kés, villa), karabinerrel összekötött műanyag evőeszköz szett, mely Kínából származik. Tételszáma 33535, RASFF referenciaszáma 2017.1145. A termék Németországon keresztül érkezett az Unió piacára, ahonnan Magyarország mellett további 22 országba szállítottak belőle.

A vonatkozó rendelet alapján a formaldehid kioldódási határértéke 15 mg/kg, a vizsgált eszközökben ezzel szemben 148 mg/kg és 78,2 mg/kg-ot mértek, amely többszörösen meghaladja az engedélyezett mennyiséget.

A formaldehid az emberi szervezetbe leggyakrabban a levegővel együtt kerül be. Nagy mennyiségű belélegzése szem- és légzőszervi irritációt okoz, hosszútávon pedig növelheti bizonyos daganatos megbetegedések kockázatát.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!