2001. november 20. 11:00

Miközben a technika, a társadalom, a gazdaság és a tudat területén, tehát életünk minden színterén paradigmaváltás zajlik, gyökeres változásokkal szembesülünk nap mint nap. Egyébként is nehéz életünkbe belevágott a háború, mégpedig nem elszigetelt, helyi háború, hanem világháborús veszélyt magában hordozó, globális méreteket öltő konfliktus.

Szabó Katalin: A Tao Te Kingben olvastam "A gyenge legyőzi az erőset, a lágy a keményet..."

Z. Karvalics László: De az is benne van, hogy "a községed határát át ne lépd!". Walter Benjamin szárnyas angyala jut eszembe, amelyik az időnek háttal repül előre, és nem lát mást maga mögött, csak szenvedést, könnyet, romokat és pusztulást. Ne feledjük, hogy a világ, amelyet most kaotikusnak, bizonytalannak látunk, az mégsem egy kultúrtörténeti romhalmaz. Csak utalnék arra, hogy az összedőlt két toronyban hatvankét nemzet képviselői voltak jelen. S ez a nemzetek feletti, globális polgárság egy sokkultúrájú világ vízióját vetíti előre. Erre a világra sok minden igaz és érvényes egyszerre. A pusztulás hangos képei mellett el-elfeledkezünk róla, hogy a legnagyobb csendben értékek sokasága terül szét. A mostani gyerekek, akikből a divatos közhelyek mást sem látnak, mint az agresszivitást és a média okozta személyiségtorzulást, nos, ezek a mostani gyerekek, messze önállóbbak, kreatívabbak, kiteljesedettebbek, mint mi voltunk. Ez a korosztály a mostani változások nyertese. Ha másban nem, bennük még mindig bízhatunk.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.