2015. április 23. 18:04

Nem minden piacon tudott remekelni a General Motors az első negyedévben, de Kína megmentette attól, hogy csökkenjenek az eladásai.

2,42 millió autót adott el a General Motors világszerte az első negyedévben. Ez 45 ezer autóval több, mint egy évvel korábban, vagyis az amerikai autóipari óriás 1,9 százalékos növekedést könyvelhetett el. A cég legnagyobb piaca Kína, az autók közel 40 százalékát itt értékesítették. A távol-keleti országban 82 ezer autóval adtak el többet, amely 9,4 százalékos növekedés. Ugyancsak bővülni tudott a cég Észak-Amerikában, amely a második legnagyobb piacuk (33 százalék). Az amerikaiak 6,1 százalékkal több kocsit vettek.

Európában, Dél-Amerikában és a többi nemzetközi piacon ugyanakkor komoly mínuszokat könyvelhettek el. Ebben nyilván benne van az orosz piac is, ahol például az Opel szinte megszűnt, de hozzájárult az is, hogy Európából kivonult a Chevrolet.

Ha országokra bontjuk a cég legnagyobb piacait, akkor Kína, USA, Brazília, Egyesült Királyság és Németország lesz a sorrend. Ezek közül Brazíliában 18,2 százalékos mínuszt „hoztak össze”, de a németeknél is 2,7 százalékkal esett az értékesítés volumene. A Vauxhall viszont Angliában 1,2 százalékkal nőtt.

A GM legnagyobb piacai
(Forrás: media.opel.com)

A GM legnagyobb márkája a Chevrolet, amelyből több mint 1 millió kelt el világszerte, azonban ez is 4,3 százalékos visszaesést jelent. Az Opel és Vauxhall viszont 3 százalékkal több embernek kellett, a Buick 7,6, a Cadillac 2,5, a GMC pedig 14,5 százalékos volumenbővülést mutatott. A Cadillac egyébként a kínai piacon 23 százalékkal nőtt.

A GM a harmadik legnagyobb autóipari konszern a világon a 2014-es értékesítési adatok alapján. Látható ugyanakkor, hogy nincs nagy különbség a Toyota a VW és a GM számai között.


Find more statistics at Statista

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.