2002. június 27. 15:33

A következő három évben 750 millió dollárt fektet be Kínában az amerikai Microsoft szoftvergyártó; ez messze a legnagyobb beruházási program, amelyet külföldi szoftvercég Kínában eddig megvalósított.

A beruházásról szóló emlékeztetőt Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója írta alá csütörtökön a kínai Állami Fejlesztési és Tervezési Bizottsággal; részletek egyelőre nem ismeretesek. A Microsoft emellett bejelentette, hogy ugyancsak három év alatt összesen 200 millió jüant (24,15 millió dollárt) fordít kínai oktatási és kutatási intézmények fejlesztésére, valamint 480 ezer dollárt egy sanghaji szoftver-iskola létesítésére.

Ballmer azt mondta: a most kialakított szélesebb beruházási és együttműködési rendszer segíti a helyi tulajdonú kínai szoftveripart és a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok érvényesítését is. A szoftverkalózkodás igen elterjedt Kínában, s a Microsoft régóta panaszolja, hogy a szellemi tulajdonhoz fűződő jogok érvényesíthetőségének hiánya elsorvasztja a helyi szoftverfejlesztési lehetőségeket -emlékeztetnek a hírügynökségek.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.