2001. december 18. 11:00

A hivatásos gépkocsivezetőként betölthető munkák nagy részének elengedhetetlen feltétele, hogy a jelölt előbb egy pályaalkalmassági vizsgálaton bizonyítsa, hogy alkalmas a feladat elvégzésére.

Maga a vizsgálat papír-ceruza tesztből, műszeres képességvizsgálatból és egy pszichológussal folytatott beszélgetésből áll. A tesztben kérdésekre kell válaszolniuk a jelölteknek, a műszeres képességvizsgálaton pedig különböző gépeken kell bizonyítaniuk, hogy reakcióidejük normális, képesek koncentrálni, mozgásuk rendezett és koordinált. A kedvezőtlen minősítést 15 munkanapon belül meg lehet fellebezni, ilyen esetekben új vizsgálatra hívják be a jelöltet. A bukási arány egyébként a PÁV I vizsgálatnál a legnagyobb, 50 % körüli, a PÁV II-nél 30, a többinél pedig öt százalék körül alakul – avat be a statisztikákba dr. Perczelné. Az EU-hoz történő csatlakozásra való felkészülés jegyében tanulmány készül a helyi rendszerekről, annak érdekében, hogy a hazai rendszer azokkal is összhangban legyen. Szeretnénk továbbá azt is elérni, hogy a közlekedési szabálysértésekkel kapcsolatban bővüljön a rendkívüli vizsgálatra kötelezettek köre, a PÁV vizsgálat legyen összhangban a pontrendszerrel, és az utánképzéssel is. A cél ugyanis mindannyiunk közös érdeke, el kell távolítani a forgalomból a renitensként viselkedő gépkocsivezetőket.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.