2002. április 5. 11:00

Közel 40 ezer pályázat minimálbér-kompenzációra közölte a Gazdasági Minisztérium.

A minimálbéremelés terheinek kompenzálására szánt 15 milliárd forintos keret csaknem teljes egészében fedezi majd a jogos igényeket, így alig kell csökkenteni az eredetileg pályázatonként tervezett támogatási mértéket - tájékoztatta Székely Judit, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Székely Judit beszámolt arról, hogy gyakorlatilag befejeződött a minimálbér-emelési kompenzációra beadott, csaknem 40 ezer pályázat feldolgozása, már csak néhány száz kérelem elbírálása van hátra. Az előkészítő munka során úgy kalkuláltak, hogy az egyéni vállalkozók a járulékteher-többletre 13-14 ezer forintnyi, a vállalkozások az élőmunka többletköltségre dolgozónként 95-100 ezer forintnyi támogatást vehessenek igénybe. Eddig 39.494 pályázatot értékeltek a munkaügyi központok, az összes támogatási igény 17,5 milliárd forint volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.