2002. április 5. 11:00

Közel 40 ezer pályázat minimálbér-kompenzációra közölte a Gazdasági Minisztérium.

A minimálbéremelés terheinek kompenzálására szánt 15 milliárd forintos keret csaknem teljes egészében fedezi majd a jogos igényeket, így alig kell csökkenteni az eredetileg pályázatonként tervezett támogatási mértéket - tájékoztatta Székely Judit, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Székely Judit beszámolt arról, hogy gyakorlatilag befejeződött a minimálbér-emelési kompenzációra beadott, csaknem 40 ezer pályázat feldolgozása, már csak néhány száz kérelem elbírálása van hátra. Az előkészítő munka során úgy kalkuláltak, hogy az egyéni vállalkozók a járulékteher-többletre 13-14 ezer forintnyi, a vállalkozások az élőmunka többletköltségre dolgozónként 95-100 ezer forintnyi támogatást vehessenek igénybe. Eddig 39.494 pályázatot értékeltek a munkaügyi központok, az összes támogatási igény 17,5 milliárd forint volt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.