TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Óriási elbocsátások lesznek a világ egyik legnagyobb számítógépgyártó vállalatánál. A HP a Bloomberg beszámolója szerint legalább 25 ezer állást szüntet meg.

Drasztikusan csökkenti létszámát a HP a jövőben, értesült a Bloomberg hírügynökség. A Hewlett-Packard 25 ezer embertől válhat meg, ami a teljes létszám 8 százalékát jelenti. A lépéstől azt várja a vállalat, hogy növelni tudják a cég eredményességét. Korábban a vállalat olyan becslést tett közzé, hogy egy 18 ezer fős elbocsátás 1,8 milliárd dolláros teljes megtakarítást eredményezne, mely éves szinten fél dollárral növelné az egy részvényre jutó nyereséget.

Érdekesség, hogy a legnagyobb vérveszteség a vállalati szolgáltatások részlege (enterprise services group) szenvedi el, mely 10-15 ezer embertől válhat meg. A drasztikus lépést azzal magyarázták, hogy ennek a csoportnak esett vissza az egyik legnagyobb mértékben az eredményessége. Az enterprise services groupot néhány éve még a menedzsment egyik stratégiailag fontos területnek tekintette, amelyet az is jelzett, hogy 2008-ban, óriási összegért, 13,9 milliárd dollárért vásárolták meg az EDS nevű vállalatot, melyet ebbe a részlegbe olvasztottak be.

A vállalat hivatalosan nem kommentálta az információt az azt nyilvánosságra hozó hírügynökségnek. A piac mindazonáltal kedvezően fogadta a bejelentést, hiszen az egyébként komoly mínuszokat hozó kereskedésben minimális erősödéssel zárt a HP részvénye.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.