2002. július 12. 08:24

Nyár közepétől jelenik meg a budapesti utakon a legújabb közterületi mozgó médiaeszköz, mely MobilPlakát néven száll ringbe.

Nyár közepétől jelenik meg a budapesti utakon a legújabb közterületi mozgó médiaeszköz, mely MobilPlakát néven száll ringbe.

Az a tény, hogy az óriás plakátokat az elsuhanó autóból, csak néhány másodperc erejéig van időnk csodálni, problémát okozott a marketing szakembereknek. A megoldást jelenthet a teherautóra szerelt plakát, amely az utakon haladva könnyebben és hosszabb ideig észlelhető. Az óriás plakátok további hiányosságai, hogy a napsütés és az eső, melyek hatására elszíneződhet, vagy egyszerűen leázhat, továbbá az esztétikai minőségi megjelenítés sem biztosított Ezekre a problémákra is megoldás a „guruló reklám felület”, a speciálisan erre a célra kialakított autó rakterének oldalain és hátulján az üveg felület mögött elhelyezett reklám biztonságban van a külső hatásoktól. Egy-egy ablak mögött maximálisan 7 plakát található feltekercselt állapotban és egy központi számítógép határozza meg, hogy a hirdetések milyen sorrendben gördülnek az üvegfelület mögé. Egy-egy hirdetés 10 másodpercig látható és 2 másodpercet vesz igénybe, míg egy új plakát legördül az ablak mögé. A plakátok anyaga lehetővé teszi, hogy sötétedés után hátulról megvilágítva este is jól láthatóak legyenek. Az autó oldalsó felületein 4,16 négyzetméteres, a hátsórészen pedig 2,8 négyzetméteres a látható hirdetési felület.

Budapest belvárosában július első hetétől három autó jelenik meg egyelőre, de idővel akár a 10-12 tovagördülő reklámot is láthatnak a fővárosiak, vidéken 30 autó üzembeállítását tervezik. A kezdetektől minden gépkocsi GPS követőrendszerrel van felszerelve, mely lehetőséget ad a megrendelőnek, hogy percnyi pontossággal kövesse az autók és ezzel együtt hirdetésének mozgását az utakon.

A szakember véleménye szerint az elérhető kontaktusszám a hirdetési forma egyedi és feltűnő megjelenése miatt igen magas lehet a közterületi eszközökhöz viszonyítva. Ugyanakkor a berendezés kialakítása nagy mozgásteret enged a kreatív ötleteknek is. Lehetőség kínálkozik akár egy mozgó vitrin létrehozására is. Ebben az esetben a plakátok feltekert állapotban maradnak és az ablakokon keresztül a teherautó belülről megvilágított raktere válik láthatóvá, melybe a méretkorlátok megtartása mellett bármi elhelyezhető. Szintén figyelemfelkeltést szolgálják, a teaser lehetőség és az úgynevezett "slot machine" hatás, melyben több plakát egymás mögötti alkalmazása és mozgatása nyújt nem mindennapi látványt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.