2001. november 27. 11:00

Százmillió forintos támogatást kapott a Széchenyi-terv pályázatán a kis- és középvállalkozásokat segítő inkubátorház építésére.

Százmillió forintos támogatást kapott a Széchenyi-terv pályázatán a kis- és középvállalkozásokat segítő inkubátorház építésére, innovációs központ létesítésére a szombathelyi Claudius Ipari Park Kft - jelentette be Cséfalvay Zoltán, a Gazdasági Minisztérium helyettes államtitkára.

Elmondta: regionális gazdaságépítésre 2002-ben 8,4 milliárd forint áll rendelkezésre a Széchenyi-tervben, ebből az ipari parkok fejlesztésére 4 milliárd forint fordítható. Ez azt jelenti, hogy az ipari parkok pályázatainál az állami támogatás mértékét az idei 33 százalékról jövőre 50 százalékra emelik.

A távlati tervek még ambiciózusabbak: a tízéves ipari parki fejlesztési program során a magyarországi ipari parkok számát 138-ról 250-re kívánják emelni, közülük 100-120 lenne olyan, amelyik Európai Uniós projektek kidolgozására is képes, így az uniós csatlakozás után az ipari parkok fejlesztéséhez évente további 7-8 milliárd forint támogatás szerezhető - fejtette ki Cséfalvay Zoltán. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Claudius Ipari Parkban a jövő év végére építik fel az inkubátor házat, amelynek teljes beruházási költsége meghaladja majd a 250 millió forintot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.