Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Egy a régióbeli bankkártya használatról készített felmérés szerint Magyarországon a megkérdezettek csupán 26 százaléka tartja előnyösnek, annak ellenére, hogy nem kell külön díjat fizetni a bankkártyás vásárlásoknál.

Az Europay International felmérése a bankkártya használati szokásokat hét országban, a Cseh Köztársaságban, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Oroszországban, Szlovákiában és Ukrajnában vizsgálta. Lengyelországban 52 százalék, Horvátországban és Szlovákiában 49-49 százalék tartja előnyösnek a kártyás fizetést. Az egyik legismertebb márkát, a Maestrot Magyarországon a kártyahasználók 42 százaléka ismeri, miközben ez az arány Szlovákiában 74, Lengyelországban 60, Horvátországban 51 százalék.

Az Eurocard/MasterCard és a MasterCard ismertsége nagyjából azonos a régióban, Magyarországon 35 százalék és 24 százalék. A bankkártya típusok ismertségére adott válaszok azt mutatják, hogy a régió kártyabirtokosai nem rendelkeznek biztos tudással. Az úgynevezett ATM-kártyák ismertsége szinte 100 százalékos a régióban, második helyen a hitelkártyák állnak.

A betéti kártyák ismertsége csak a 3. helyen áll. Magyarországon a megkérdezettek csupán 9 százaléka ismerte ezt a típust. Magyarázatként a Europay megemlíti, a magyar köznyelv minden kártyatípust hitelkártyának nevez. A terhelési kártya ismertsége a 4. helyen áll, Magyarországon a megkérdezettek 4 százaléka állította, hogy ismeri.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.