TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A megújult, immár önkéntes Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába (MKIK) a korábbi tagság 6-8 százaléka lépett át, de az a tagság az ország termelésének a felét adja - derült ki Parragh Lászlónak, az MKIK új országos elnökének békéscsabai sajtótájékoztatóján.

A megújult, immár önkéntes Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába (MKIK) a korábbi tagság 6-8
százaléka lépett át, de az a tagság az ország termelésének a felét adja - derült ki Parragh Lászlónak, az MKIK új országos elnökének békéscsabai sajtótájékoztatóján. Japánban tizenkét százalékot tesz ki a kamarai tagság, ott is ők adják a nemzeti össztermék több mint a felét. Nyugat-Európában nagyobb szerepük van a kamaráknak, a kormányokkal ők tárgyalnak.

"De 80, 90 vagy 100 százalékos kamarai tagság Magyarországon még egyszer nem lesz" - jelentette ki a Békés megyei kamarai elnökség alakuló ülését követően megtartott tájékoztatón Parragh. Meg kell győznünk a tagságot, hogy belépjen, illetve megmaradjon a kamarában. Ez nehezebb feladat lesz, mint megnyerni a kamarai választást - jelentette ki, az október 30-i elnökké választására célozva.

Tényleges vállalkozói kamarát kell létrehozni, a testületnek hallatnia kell a hangját, hogy befolyásolhassa a gazdaság fejlődését meghatározó döntéseket, részt kell vennie a Széchenyi terv megvalósításában és segítenie kell a vállalkozóknak, hogy fölkészüljenek az Európai Unióba való belépésre - fogalmazott az elnök.

Arra az újságírói fölvetésre, hogy a hazai vállalkozók úgy érzik, másodrendű állampolgárok a saját hazájukban, azt válaszolta: megérti a panaszt, mert az elmúlt tíz évre nem mondható, hogy mentes volt a protekcionizmustól, de a nyugati működő tőkét az országba csalogató kedvezmények nélkül ugyanott tartanánk, ahol azok az országok, amelyek ezt nem vállalták.

"A kamarának arra kell ösztönöznie a nálunk megtelepedett külföldi nagyvállalatokat, hogy az intelligens, nagyobb hasznot adó munkát támogassák, s azért kell az átalakult kamarának mindent megtennie, hogy a magyar vállalkozókat egyenrangú félként kezeljék Európában" - jelentette ki.Az országos kereskedelmi és iparkamara arra számít, hogy az Európai Unió és a hazai kormányzat jelentős anyagi támogatásával teljesítheti feladatát - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.