2002. július 2. 15:44

A magyarháztartások 8 százaléka, mintegy 300 ezer használ játékkonzolt, a legtöbb, mintegy 50 százalékuk a Nintendo termékét - közölte a BellResearch és Think Consulting.

A két társaság által készített Magyar Infokommunikációs Jelentés szerint a Nintendo nagy előnye, hogy majdnem feleannyiba kerül, mint a technikailag és grafikailag fejlettebb, DVD lejátszóval is rendelkező Microsoft termék, az X-box.

A konzolpiacon világelső Sony PlayStation a hazai háztartások 2,3 százalékában, mintegy 90 ezer háztartásban található meg, míg a harmadik legelterjedtebb gyártónak a Sega számít. A felmérés szerint a magyar piac elmaradottságát mutatja, hogy a használt eszközök között sok a régebbi: a Sega már 2001. tavaszán kiszállt a konzolok piacáról, s az átalakulás után kizárólag szoftverfejlesztőként tevékenykedik tovább.

Ugyanakkor 5 jelenleg is használatban lévő Sony PlayStation játékkonzol közül 4 a régebbi, első kiadásúhoz tartozik. A játékkonzolok elterjedtségére jellemző, hogy ezeket leginkább a 4 fős és nagyobb, vagy a gyerekkel rendelkező háztartásokban használják: az ilyen típusú háztartások közül minden ötödikben található ilyen termék.

A játékkonzollal rendelkező háztartások legnagyobb részének, 35 százalékának mindössze 5 vagy annál kevesebb játékprogramja van, bár átlagosan 15 játékprogrammal rendelkeznek. A felhasználók saját bevallása szerint ezek közül mindössze átlagosan 8 az eredeti dobozos.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.