2001. december 17. 11:00

Az MNB mai jelentése szerint a háztartások inflációtól tiszított pénzügyi megtakarítása novemberben az előzetes adatok szerint 91,7 milliárd forintot tett ki.

Az MNB mai jelentése szerint a háztartások "inflációszűrt" pénzügyi megtakarítása novemberben az előzetes adatok szerint 91,7 milliárd forintot tett ki. A háztartások nettó finanszírozási képessége a 23,9 milliárd forint kamatokba foglalt inflációs kompenzációval együtt 115,6 milliárd forintot ért el, egy hónappal korábban ugyanez a mutató még csak 46,5 milliárd forint volt.

Az elmúlt hónapban a legnagyobb mértékben, 41,3 milliárd forinttal a háztartások forintbetétben tartott pénzügyi vagyona emelkedett, míg a háztartások hiteltartozása 29,3 milliárd forinttal nőtt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.