2002. július 2. 06:52

A legtöbb vállalkozónak megfordul a fejében, hogyan lehetne a család egyre növekvő nyaralási költségeit a cég kiadásai között, üzleti utazási kiadásként feltüntetni. Vannak-e még kiskapuk, amelyek módot adnak erre, vagy éppen fordítva: lehet, hogy még a valóban üzleti utakat sem számolhatjuk el?

Egy eset, amikor dokumentumokból, útinaplókból ugyan nem volt hiány, de az APEH-nak feltűnt, hogy az érintett cég 18 alkalmazottja járt együtt Brazíliában előadást hallgatni a szójatermesztésről, miközben az utazási iroda programja szerint az Amazonas folyónál jártak, és helikopteres panorámarepülésen vettek részt. Az ellenőrök így nem fogadták el az utazásokkal kapcsolatos kiadásokat a gazdálkodás érdekében felmerült költségnek, hanem természetbeni juttatásnak minősítették, és így adó- és járulékhiányt állapítottak meg.

Egy betéti társaság bel- és kültagja – férj és feleség –spanyolországi utazásukat igyekezett hivatalos jellegűnek minősíteni: elvben egy szakmai kongresszuson jártak, ám a számlákból kiderült, hogy valójában az alternatív programokra (városnézés, bevásárlás) fizettek be. Fél év múlva Svájcba is elmentek egy tíznapos üzleti útra, amivel kapcsolatban az tűnt fel az adóellenőröknek, hogy az utazás óta eltelt három év alatt semmilyen svájci gazdasági kapcsolat nem jött létre. Ez utóbbi, persze, nem feltétele a hivatalos útnak…


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.