2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Első alkalommal számolt be negyedéves nyereségről a Chrysler Group LLC, amióta közel két éve állami támogatással kikerült a csődeljárás alól és az olasz Fiat SpA vette át az irányítását.

A Chrysler 116 millió dollár nyereséget ért el az első negyedévben, szemben a 2010 első negyedévi 197 millió dolláros veszteséggel. Üzleti eredménye 477 millió dollár lett a tavalyi 143 millió után. Értékesítési árbevétele 35 százalékkal 13,1 milliárd dollárra szökött fel 16 megújult modellje, közöttük a Jeep Grand Cherokee és a Chrysler 300 iránt jelentkező élénk keresletnek köszönhetően.

Eladásait 18 százalékkal 394 ezerre növelte az első negyedévben a Chrysler a 2010 első negyedévihez képest. Tavaly összesen 1,52 millió autót adott el a Chrysler.

A tavalyi évet a Chrysler 652 millió dollár veszteséggel zárta, a negyedik negyedévet pedig 199 millió dollár veszteséggel.

A Chrysler utoljára 2007-ben zárt nyereséggel egy negyedévet, azt követően, hogy a Daimler AG eladta a Cerberus Capital Management magánbefektető társaságnak. Mivel azonban az új tulajdonos elhanyagolta fejlesztési beruházásokat, a Chrysler 2008 végére kifutott a pénzből, csődeljárás alá került, amiből 10 milliárd dolláros állami támogatással jutott ki 2009 júniusában, de már az olasz Fiat vezére, Sergio Marchionne irányítása alatt.

A Chrysler 3,5 milliárd dollár hatéves elsőbbségi biztosított kötvény és összesen 2,5 milliárd dollár nyolc- és tízéves elsőbbségi biztosított kötvény kibocsátásával és bankkölcsönnel kívánja törleszteni az amerikai és kanadai kormánnyal szemben még fennálló 7,5 milliárd dolláros tartozását. A kölcsönkamatok törlesztése tavaly 1,2 milliárd dollárjába került a Chryslernek.

Az állami támogatás visszafizetése megnyitja az utat a Fiat előtt a Chrysler többségi részesedésének megvásárlásához. A Fiat jövőre vissza kívánja vezetni a Chrysler részvényeit a tőzsdére.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!