2002. július 15. 08:01

Az OMV olaj- és gázkonszern ki kívánja építeni töltőállomás-hálózatát a Balkánon.

Az OMV olaj- és gázkonszern ki kívánja építeni töltőállomás-hálózatát a Balkánon. Öt év alatt a cég Romániában 110 benzinkút építését fejezi be, jugoszláviai hálózata addigra száz állomásból áll majd. Összesen több mint 300 millió eurót fektet be. Az osztrák olaj- és gázkonszern Közép- és Kelet-Európában 2008-ig meg akarja duplázni, vagyis 20 százalékra készül növelni üzemanyag-piaci részesedését.

Jugoszláviában, ahol az osztrák cég első nyugati konszernként szállt bele a töltőállomás-üzletbe, az idei év végén már 14 állomás üzemel majd. 2007-ig pedig 150 millió euróból 10 százalékos piaci részesedést készül elérni, évi 500 millió liter értékesítéssel. Romániai hálózata 38-ról 50 állomásra bővül. A tervek szerint 2007-ig 110 töltőállomás létesül, ha mindez megvalósul az OMV 15 százalékos piaci részesedéssel a második számú üzleti partner lesz a térségben. Az OMV eddig 60 millió eurót fektetett be Romániában.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.