1p

Két és félezer alkalmazottját bocsátja el az amerikai Northwest Airlines (NWA) légitársaság a rekordmagasságokba szökött olajárak miatti kapacitáscsökkentés jegyében. A cég újabb különdíjakat is bevezet.

Az újonnan bejelentett leépítés a társaság munkaerejének hét százalékát érinti. A vállalat ezenkívül tizenöt dollárt fog felszámolni a csomagok átvizsgálásáért, és a foglalások megváltoztatásának árát is növeli - közli az AP.

A Northwest vetélytársai is bejelentettek korábban leépítéseket, kapacitáscsökkentést és különdíjakat a nyersolaj szárnyaló ára miatt. Az American Airlines például hétezer ember kirúgását ígéri 2008 végéig, a United Airlines pedig összesen több mint két és félezer dolgozóját bocsátja el. A Delta Air Lines, a United Airlines és a Southwest Airlines öt és negyven dollár közötti jegyenkénti különdíj bevezetését jelentette be a közelmúltban.

A légitársaságok amerikai becslések szerint idén összesen mintegy 61,2 milliárd dollárt költhetnek üzemanyagra, ugyanez az adat 2007-ben "csak" 41,2 milliárd volt.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!