2001. november 14. 11:00

A magyar kormány gazdaságfilozófiájának középpontjában a gazdasági növekedés áll - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Joint Venture Szövetség közgyűlésén szerdán Budapesten.

Kijelentette: nem magas adókulccsal, hanem a gazdasági növekedés révén szeretne a kormány forrást teremteni a társadalmi kiadásokhoz. Orbán Viktor hangsúlyozta: nem kell azzal számolni, hogy a jövőben az állami elvonás mértéke nőni fog. Emlékeztetett arra, hogy Magyarországon az elvonás 37-38 százalék, ami alacsonyabb az Európai Unió 42-43 százalékos átlagánál.

Kérdésre válaszolva Orbán Viktor elmondta: az Európai Unió azt szeretné, ha a magyar kormány a korábban megadott befektetési adókedvezményektől elállna, a magyar állam ezt nem szeretné. A miniszterelnök esélyt lát arra, hogy az Európai Unióval úgy állapodjunk meg, hogy a Magyarországon beruházók érdekeit ne sértsék.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.