2002. március 19. 11:00

A csomagolási piac egyik legnagyobbika óriási fejlesztéseken van túl. Mint az a cég kommunikációs és környezetvédelmi menedzsere Baka Éva közölte, fennállása óta legnagyobb, négymilliárd forint értékű beruházását hajtott végre a Tetra Pak Hungária Rt.

A csomagolási piac egyik legnagyobbika óriási fejlesztéseken van túl. Mint az a cég kommunikációs és környezetvédelmi menedzsere Baka Éva közölte, fennállása óta legnagyobb, négymilliárd forint értékű beruházását hajtott végre a Tetra Pak Hungária Rt. a több mint kétszeres termelésbővítést is lehetővé tévő új nyomdagépsorral, amelyet idén februárban adtak át. Ezt a beruházást nem számítva a cég tavalyi beruházásainak már 30 százalékát fordította környezetvédelmi célokra, míg 1999-ben ez az arány csak 11 százalék volt.

A beruházásokat megalapozta a 60-65 százalékban exportra dolgozó cég termelésének növekedése is: míg 2000-ben 1,25 milliárd dobozt gyártottak, tavaly már 1,4 milliárdot, idén pedig 10 százalékos bővülést terveznek.

A Tetra Pak több mint egy éve kezdeményező szerepet játszott a környezetvédelmi célokat szolgáló, 7 milliós alaptőkével létrejött Tetra Alapítvány megalapításában. Pályázati felhívásain és már futó támogató projektjein kívül az alapítvány külső forrásokat is bevon. Idén május 10-én, a Madarak és Fák Napja alkalmából immár másodszor szervez úgynevezett ,,fund-raising" támogatói vacsorát. A rendezvényen befolyó összeg segítségével tavaly az alapítvány 1 hektár erdőt tudott telepíteni a Pilisben.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.