2008. szeptember 16. 10:09

Mintegy 24 600 alkalmazottjának elbocsátását tervezi a világ legnagyobb számítógépgyártójának számító Hewlett-Packard (HP) a költségek csökkentése érdekében. Ez a teljes dolgozói létszám csaknem nyolc százaléka.

A kirúgások a következő három évben lépnek érvényre, a HP által nemrég felvásárolt Electronic Data Systems (EDS) céggel történő "összerázódással" párhuzamosan. A leépítés nagy része az EDS dolgozóit érinti, a megszűnő állások többsége amerikai pénzügyi, HR- vagy jogi pozíció - közli a BBC.

A társaság később a most bejelentett leépítések mintegy felét más területeken való bővítéssel ellensúlyozza.

A Hewlett-Packard 13,9 milliárd dollárért vásárolta fel az EDS-t, ami a cég legnagyobb felvásárlása volt a Compaq 2002-es 19 milliárdos akvizíciója óta.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.