2002. július 3. 07:35

Az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli hiánya június végére 501,1 milliárd forintra emelkedett, ami az éves előirányzat 99,1 százaléka - tette közzé a Pénzügyminisztérium.

A központi költségvetés hiánya az első hat hónapban 359,6 milliárd forint volt, az éves előirányzat 74 százaléka. Az államháztartás - helyi önkormányzatok nélküli - hiánya május végéig 409,3 milliárd forint volt, az éves előirányzat 81 százaléka. A központi költségvetésben az első öt hónapban 280,2 milliárd forint hiány keletkezett, ami az éves előirányzat 57,6 százaléka. Tavaly az első félévben az államháztartás hiánya - helyi önkormányzatok nélkül - 139,5 milliárd forint volt, a központi költségvetésben 84,2 milliárd forintos deficit keletkezett.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.