<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Két újabb koncesszióban szerez részesedést az OMV Dél-Pakisztánban. A kalati (30 százalékos részesedés) és barkhani (15 százalék) koncesszió Beluchistan tartományban található, egyelőre feltáratlan, de a szakemberek szerint ígéretes kutatási területen.

Az OMV egy nemzetközi konzorcium tagjaként vesz részt a kutatásokban, partnere az operátorként működő Pakistan Petroleum Limited (PPL). Kiterjedt 2D szeizmikus és geofizikai kutatások egyaránt szerepet kapnak a potenciális fúrási helyszínek felkutatásában, áll a társaság közleményében.

"Az új kutatási koncessziók kitermelési szempontból különösen ígéretes földterületeket foglalnak magukban, s hozzájárulnak további növekedésünkhöz Pakisztánban, ahol már most is az OMV a legnagyobb külföldi gáztermelő" - közölte Helmut Langanger, az társaság igazgatóságának kutatásért és termelésért felelős tagja.

A kalati (2482 négyzetkilométer ) és a barkhani (2105 négyzetkilométer) blokkok mindegyike számos földszerkezeti réteget és több szinten elhelyezkedő szénhidrogén-réteget tartalmaz. A közös vállalkozás 2D szeizmikus műveletekkel kezdődik a barkhani koncesszió területén, augusztus elején. A kalati blokkban azután kezdődnek részletes geofizikai kutatások, miután befejeződtek a barkhani szeizmikus mérések.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.