2011. március 28. 04:52

A Fővárosi Vízművek kivásárolásáról tárgyal a főváros a külföldi tulajdonosokkal, de komoly előrelépés még nem történt - írja a Világgazdaság a hétfői számában.

A lap emlékeztet arra, hogy másfél évvel ezelőtt "Párizs önkormányzata saját kezébe vette a város vízellátását", és 1985 óta először díjcsökkentést ért el. A Fővárosi Vízművekben kisebbségi tulajdonos az a Suez Environement Kft., amelynek anyacégétől a párizsi önkormányzat átvette a vízszolgáltatást.

Szűcs Annamária a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője a tárgyalások tényét megerősítette, de a tartalmáról nem adott információt a Világgazdaságnak. 

A lapnak Boross Norbert, Fővárosi Vízművekben 13 százalékban tulajdonos RWE Hungária Kft. képviseletében azt mondta: "számos területen, köztük vízügyekben is tárgyal az önkormányzat a többi tulajdonossal, ajánlattételig azonban még nem jutottak el".

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.