2011. március 28. 04:52

A Fővárosi Vízművek kivásárolásáról tárgyal a főváros a külföldi tulajdonosokkal, de komoly előrelépés még nem történt - írja a Világgazdaság a hétfői számában.

A lap emlékeztet arra, hogy másfél évvel ezelőtt "Párizs önkormányzata saját kezébe vette a város vízellátását", és 1985 óta először díjcsökkentést ért el. A Fővárosi Vízművekben kisebbségi tulajdonos az a Suez Environement Kft., amelynek anyacégétől a párizsi önkormányzat átvette a vízszolgáltatást.

Szűcs Annamária a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője a tárgyalások tényét megerősítette, de a tartalmáról nem adott információt a Világgazdaságnak. 

A lapnak Boross Norbert, Fővárosi Vízművekben 13 százalékban tulajdonos RWE Hungária Kft. képviseletében azt mondta: "számos területen, köztük vízügyekben is tárgyal az önkormányzat a többi tulajdonossal, ajánlattételig azonban még nem jutottak el".

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!