2002. július 1. 07:55

Mától csak pénzváltó ügynöki engedély birtokában végezhető a pénzváltói tevékenység. A vonatkozó jogszabály módosítása szerint ugyanis július elsejétől csak pénzintézet végezhet pénzváltó tevékenységet, amihez ügynököket alkalmazhat.

Mint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének szóvivője Gulácsi Ferenc elmondta a tavaly év végén működő mintegy 600 pénzváltó közül 50 adta vissza az engedélyét, a felügyelet 5 kérelmet elutasított és több mint 200 engedélyt adott ki.

Az engedélyek jelentős számváltozása ellenére nem csökken érezhetően a tavalyi, mintegy 2 ezer pénzváltó egység száma, mivel a nagyobb cégek amelyek több-, néhány esetben több szász pénzváltó hellyel rendelkeztek általában kérték, és meg is kapták az engedélyt - hangsúlyozta a szóvivő. Hozzátette, hogy elsősorban a kisebb vállalkozások szüntetik be tevékenységüket.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.