2001. november 19. 11:00

Az elektronikus piacterekben rejlő lehetőségek vitathatatlanok. Ma már mesze nem tűnik viszont olyan egyértelműnek, hogy az ígéretek hogyan és miképpen válnak valósággá.

Újabb jóslatok

A tranzakciók által fenntartott, neutrális e-piacterek modellje a jövőben várhatóan a B2B kereskedelem perifériájára szorul. Úgy tűnik, le kell mondani az olyan megoldásról, amelynek segítségével minden, egy helyen elintézhető. A jövőben az eredeti piactér-modellek hibrid variánsainak megvalósulása várható. Ezek a megoldások a hagyományos ellátási lánc kiiktatása helyett a teljes ellátási láncra kiterjedő kollaboratív kereskedelemre épülnek. A kollaboratív kereskedelem komoly kihívást jelent a közepes és kisvállalkozások számára. Gyakran komoly erőfeszítésre van szükségük ahhoz, hogy bekapcsolódhassanak az e-piacterek munkájába.

A teljes értéklánc bekapcsolása ugyanakkor várhatóan felgyorsítja majd az e-piacterek elfogadását. A Gartner előrejelzése szerint 2005-ra 500-nál is több vállalat vesz részt majd vevőként, vagy eladóként az e-piactereken.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.