2002. július 22. 09:56

Mint a súlyos ütést kapott ökölvívó úgy esett össze az amerikai tőzsde. Miáltal az első számú index a Dow Jones Industrial Average tíz nap alatt 1360 pontot zuhant, a boxhoz hasonlóan fontos 8-as szám került a figyelem középpontjába. A szakemberek szerint ugyanis a 8000 pontos szint döntő lehet: KO-t láthatunk vagy a piac talpra tud állni.

A 29-es tőzsdei összeomlás vagy a 87-es krach rémét – amikor két nap alatt 30 %-ot zuhant a piac - még a pesszimisták sem vetítik előre, de a Japánban tapasztalt hosszan elhúzódó stagnálást illetve visszaesést teljesen reálisnak tartják. Ez pedig mint mondják, a börzékre is ki fog hatni.

Vigyázó szemünket...

Magyar és az európai piacok nem vonhatják ki magukat egy esetleges tartós amerikai recesszió hatása alól, már csak azért sem, mivel az elmúlt években a világgazdasági fejlődés lokomotívja egyértelműen az USA volt. Ha New York nem tér magához érvényesülni fog a régi mondás - hívják fel a figyelmünket a tőzsdei parkettek harcedzett brókerei -, miszerint: „Ha Amerika tüsszent, Európa lázas betegen fekszik”.

A helyzetet persze számos tény, így a héten napvilágot látó újabb vállalati jelentések is nagy mértékben befolyásolják. A szakemberek szerint az American Express, a 3M, a Texas Instrumental, az AT&T, az Amazon.com, az American International Group és az Eastman Kodak eredményei befolyásolhatják a napokban jelentősebben a piacot.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.