<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Állítólag a Jana ásványvíz iránt érdeklődik a magyar gyártó. Most választ kaptunk a cégtől.

Május elején írtunk arról, hogy információink szerint terjeszkedésre készül a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz gyártója, s a horvát piacon népszerű Jana ásványvíz megszerzéséért száll versenybe. A horvát gyártó, az Agrokor nehéz pénzügyi helyzetbe került, s a konszolidáció részeként jött szóba bizonyos érdekeltségek értékesítése.

Balogh Levente, a Szentkirályi elnöke

Az értesüléseinkkel megkerestük a Szentkirályi Ásványvíz Kft.-t, ahonnan most érkezett meg a látszólag semmitmondó, valójában nagyon is beszédes válasz. Azt közölték az mfor-ral, hogy nem kívánnak nyilatkozni ebben a kérdésben.

A kommunikációs gyakorlat szerint akkor zárkózik el ilyen formán a válaszadástól a megkérdezett fél, amikor az üzleti érdekei sérülnének, ha részleteket osztana meg a nyilvánossággal a befektetési terveiről.

A Janáért tudomásunk szerint nem csak a Szentkirályi jelentkezett be, egy komoly versenytársa is van, a Coca-Cola. Éppen ezért gondolják azt piaci szereplők, hogy nem a magyarországi - de két éve külföldi tulajdonba került - cég az esélyes ebben a versenyben. Ha mégis sikerülne megszerezni a Janát, akkor azzal nem csak a horvát, de a magyar piacon is növelni tudnák részesedésüket, mivel a horvát termék itthon is kapható.

Egy minapi hír szerint a Szentkirályi 800 millió forintos beruházással létrehozott üzemet avatott Kékkúton, ahol gyümölcs ízesítésű ásványvízeket palackoznak majd. Balogh Levente elnök szerint ezzel a mostani 38 százalékos piaci részesedésük 50-60 százalékosra bővülhet.

Baka F. Zoltán

mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.