2002. március 21. 11:00

Újra lezárták a rédicsi határátkelőt a kamionok előtt a szlovén hatóságok csütörtökön délután, mert az ottani fuvarozók és határügyi szervek tárgyalása egyelőre zátonyra futott.

Újra lezárták a rédicsi határátkelőt a kamionok előtt a szlovén hatóságok csütörtökön délután, mert az ottani fuvarozók és határügyi szervek tárgyalása egyelőre zátonyra futott – közölte Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

Török István, a rédicsi vámhivatal parancsnoka elmondta, csütörtök délutánra mintegy 9 kilométer hosszúra duzzadt az a csaknem 500 kamionból álló sor, amelyik a határállomás magyar oldalán vár kilépésre. Ezenkívül legalább 200 kamion vesztegel a rédicsi határátkelő parkolójában, arra várakozva, hogy útnak indulhasson Szlovénia felé.

A szlovén határőrség 9 és 15 óra között átmenetileg enyhítette a határblokádot, így a magyar határszervek mintegy 50, élő állatokat és gyorsan romló élelmiszereket szállító kamiont átengedtek a másik oldalra. Török István hozzátette: arról is tárgyalnak a szlovén társszervekkel, hogy összesen 20, veszélyes árukat szállító kamiont engedjenek be az országba. Megjegyezte: Rédicsnél havonta mintegy 25-30 ezer kamion lépi át a határt, ezek 20-25 százalékát a szlovén teherjárművek teszik ki.

A vámhivatal parancsnoka szólt arról is, hogy az útlezárás miatt feltorlódott teherforgalom előtt korábban ideiglenesen megnyitott bajánsenyei határátkelőnél

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.