2011. november 18. 06:46

A Boeing amerikai repülőgépgyártó minden idők egyszeri legnagyobb megrendeléséhez jutott.

Az indonéz Lion Air 230 repülőgépet rendelt a cégtől, amelyeknek az együttes listaára 21,7 milliárd dollár. Indonézia legnagyobb légitársasága e mellett további 150 repülőgép vásárlására szerzett jogot. 
 
 
A megállapodás hivatalos aláírására pénteken kerül sor, amelyen  részt vesz Barack Obama amerikai elnök is. A Fehér Ház szerint a megrendelés több mint 110 ezer amerikainak ad munkát. A Boeing  vasárnap, akkor még rekordnak számító 18 milliárd dollár értékű megrendelést kapott 50 repülőgépre a dubaji székhelyű Emirates légi vállalattól.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.