2010. július 16. 10:24

Rekordot döntöttek a Skoda globális eladásai az idei első félévben, elsősorban a kínai értékesítés megugrásának köszönhetően.

A német Volkswagen csoporthoz tartozó cseh autógyár 378 ezer e személygépkocsit adott el az idén január-június között, 15 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Kínában 83 százalékkal nőttek az eladások, 84zer darabra, és a csoport forgalmának 22 százalékát tették ki. Ezzel Kína lett a Skoda legnagyobb piaca, megelőzve Németországot. A Skoda tavaly egész évben 684 ezer autót adott el, elsősorban a régi autók lecserélésére indított központi programoknak köszönhetően, s az idén is nagyjából ennyire számítanak.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.