1p

Rekordot döntöttek a Skoda globális eladásai az idei első félévben, elsősorban a kínai értékesítés megugrásának köszönhetően.

A német Volkswagen csoporthoz tartozó cseh autógyár 378 ezer e személygépkocsit adott el az idén január-június között, 15 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Kínában 83 százalékkal nőttek az eladások, 84zer darabra, és a csoport forgalmának 22 százalékát tették ki. Ezzel Kína lett a Skoda legnagyobb piaca, megelőzve Németországot. A Skoda tavaly egész évben 684 ezer autót adott el, elsősorban a régi autók lecserélésére indított központi programoknak köszönhetően, s az idén is nagyjából ennyire számítanak.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!