2001. december 3. 11:00

A világ legnagyobb számítástechnikai szakvására, a CeBit a jövő évben - március 13-tól 20-áig - új rekordot vár a kiállítók számában.

A Deutsche Messe AG hétfőn közölte, hogy 8100 részvevő céggel számol az információtechnológia területéről és a távközlési szektorból. A külföldi részvevők száma - 3210 céggel - még sohasem volt ilyen magas.

Bár cégcsődök miatt már voltak lemondások, a szervezők szerint minden piacvezető jelen lesz. A látogatók számát a 800 ezernél a jövőre sem várják kevesebbre, bár úgy ítélik meg, hogy az amerikai terrortámadás és az általános gazdasági lassulás esetleg csökkenti az érdeklődők számát.

A német Bitkom nevű ágazati szakszövetség 2002-re azt várja, hogy a piac növekedési dinamikája helyreáll, s belföldön jövőre 5 százalékos növekedési ütemet valószínűsít. Míg az internet, az információ-technológiai és a mobilszolgáltatás piaca jelentősen növekedett, a személyi számítógépek és a mobilkészülékek értékesítése, valamint a távközlési infrastruktúra piacának növekedése továbbra is gyenge.

A szakvásár fő témája jövőre is a elektronikus kereskedelem további kiépítése lesz, s ezzel a tervezés, a logisztika, a termelés, az értékesítés és a marketing "hálósítása". A távközlésben az UMTS mobilhálózattal kapcsolatos kérdések uralják majd várhatóan a vásár szakmai programjait.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.