2p

Valószínű, hogy kedden Orbán Viktor aláírja a nukleáris együttműködési megállapodást Putyinnal - írja a Reuters diplomáciai forrására hivatkozva.

A Kreml hivatalos közleménye szerint kedden mélyreható tárgyalásokat folytatnak majd a felek az együttműködésről is annak fényében, hogy Magyarország bővíteni akarja az atomerőművi kapacitásait. Részleteket azonban nem lehet tudni a keddi napirenddel kapcsolatban.

A Reuters névtelenséget kérő diplomáciai forrására hivatkozva viszont arról számol be, hogy a két vezető a nukleáris kérdések megvitatása után "valószínűleg alá is írja" a megállapodást. A szerződést Moszkvában már előkészíteték és "ha minden jól megy" aláírják - mondta.

A hivatalos orosz közleményben csak az áll, hogy ma mélyreható tárgyalásokat folytatnak a felek az atomenergetikai együttműködésről is annak tükrében, hogy Magyarország bővíteni szándékozik atomerőműve kapacitását. Részletekről azonban nincs szó. Egy neve elhallgatását kérő diplomácia forrás szerint a felek tárgyalnak a nukleáris energiával összefüggő kérdésekről, és valószínűleg aláírnak egy megállapodást.

A hírügynökség cikkében 4000 milliárd forintos beruházásról ír, viszont a hazai média több esetben is 3000 milliárd forintos értékről ír. Viszont a tényen ez nem változtat, ez messze a legnagyobb projekt lesz hazánkban.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!